WANTED: talent dat wereldwijde uitdagingen aandurft - World Horti Center
31.05.2018

WANTED: talent dat wereldwijde uitdagingen aandurft

In 2050 leven er 10 miljard mensen op deze aarde. 2,2 miljard meer dan nu het geval is. De wereldwijde vraag naar goed voedsel loopt nog verder op door de toenemende verstede¬¨lijking en welvaart. 

Schrik niet: De voedsel­productie moet minstens anderhalf keer zo groot worden als we straks twee miljard extra, en welvarender, monden moeten voeden. En dat terwijl de beschikbare oppervlakte voor landbouw en veeteelt afneemt.

Nederland is topspeler en vooroploper als het gaat om kennis, innovatie, internationalisering en kwaliteit in de glastuinbouwsector. Na de VS zijn wij zelfs de grootste voedselexporteur ter wereld. En dat terwijl we relatief een zeer klein landje qua oppervlakte zijn. Dat laat ook gelijk zien dat het wel degelijk mogelijk is met weinig oppervlakte, toch veel en hoogwaardig kwalitatief voedsel te produceren. Hoe we dat doen? Check deze video!

Door te blijven innoveren en internationaliseren gelooft de Nederlandse glastuinbouwsector dat we met elkaar de wereldwijde uitdaging aan kunnen. Om dat te bereiken heeft de Nederlandse glastuinbouwsector alleen al tot 2020 zeker 4.000 extra banen beschikbaar. Is een van die banen voor jou? Bekijk bijvoorbeeld eens deze video, die laat zien hoe veelzijdig de sector is!

Laat je 14 juni inspireren door de glastuinbouwsector!

Kom 14 juni naar GreenTech: hét kloppende hart van de tuinbouwbusiness. Bekijk (hightech)oplossingen, innovaties, en neem deel aan inspirerende sessies. Wissel kennis uit en, niet onbelangrijk, kom in contact met bedrijven die op zoek zijn naar nieuw talent en bouw aan je netwerk.