Wat gaat Colinda de Beer doen in World Horti Center? - World Horti Center
26.06.2019

Wat gaat Colinda de Beer doen in World Horti Center?

Colinda de Beer is regelmatig te vinden in World Horti Center en dat is goed nieuws! Colinda werkt voor InnovationQuarter en houdt zich bezig met innovaties in en voor de tuinbouw. Laat dat nu precies een hot item zijn voor World Horti Center. 

Als ergens iemand iets uitvindt wat relevant is voor de agri-sector, hebben wij die persoon en die innovatie graag in ons gebouw. Bijvoorbeeld tijdens het cross-sectorale event Verbinding In Innovatie van 19 juni 2019, wat World Horti Center in samenwerking met InnovationQuarter georganiseerd heeft.

Snijvlak van technologie en tuinbouw

We gingen aan tafel zitten met Colinda om kennis te maken. “Ik heb tuinbouw gestudeerd en ben onderzoeker geweest bij wat nu WUR Bleiswijk is”, vertelt ze. “Na een tijdje wilde ik mezelf verder ontwikkelen en ben ik een bachelor Informatica gaan doen. In 2001 kon ik vanuit die studie aan de slag bij Hoogendoorn, waar ik doorgegroeid ben van software engineer tot R&D Manager. En sinds 2017 werk ik voor InnovationQuarter, weer op dat snijvlak van technologie en tuinbouw.”

Een creatief proces

“Techniek is gewoon hartstikke leuk”, gaat Colinda enthousiast verder. “Het gaat me daarbij niet om de technologie zelf, maar vooral welke oplossingen je kunt creëren. Innoveren is wat dat aan gaat een heel creatief proces. InnovationQuarter houdt zich bezig met investeren, internationaliseren en innoveren. 

Voor dat laatste ben ik bezig. We helpen bedrijven om na te denken over hoe ze hun innovatie kunnen uitwerken, hoe ze er een businessmodel van kunnen maken en of ze bijvoorbeeld moeten gaan samenwerken in een consortium, zoals wel onlangs nog met Vers+ hebben gedaan. We houden bij welke technologieën er zijn en onderzoeken de mogelijkheden voor de tuinbouw.”

Cross-sectoraal event

Eén van de eerste events die uit de samenwerking tussen InnovationQuarter en World Horti Center vloeit is 'Verbinding In Innovatie', dat op 19 juni plaatsvond. “Het event richt zich op cross-sectoraal denken”, legt Colinda uit. “Twee van de drie sprekers kwamen van buiten de tuinbouw en we gaven een workshop over hoe je innovaties uit andere sectoren kunt aanpassen en implementeren om uitdagingen in je eigen bedrijf op te lossen. In de enquête na afloop van het event stelden we de vraag hoe we het event konden verbeteren. De deelnemers gaven vooral aan een dergelijke event vaker te organiseren, zodat je bijdraagt aan het ontstaan van een community. Daar zijn inderdaad al plannen voor, zelfs al voor deze zomer.”

Iemand die zich hard maakt voor innovatie, daar ontzettend enthousiast over is en enorm veel ervaring mee heeft, daar verbinden we ons als World Horti Center graag mee.

Contactinformatie Colinda de Beer: colinda.debeer@innovationquarter.nl