We tonen de potentie van diverse gewasbeschermingsmiddelen aan - World Horti Center
10.09.2019

De potentie van gewas-beschermings-middelen

De gewasbeschermingsdagen komen er weer aan. Daar worden wij blij van, want we delen graag onze expertise op het gebied van dit belangrijke thema in de glastuinbouw. Momenteel is de Demokwekerij volop bezig met het samenstellen van proeven voor die dagen.

“We willen de telers, adviseurs en specialisten nuttige demonstraties geven”, geeft Jeroen Sanders, Hoofd Onderzoek van Demokwekerij, aan. “De nadruk ligt de laatste jaren steeds meer op gewasbeschermingsmiddelen met een natuurlijke oorsprong. Dat komt door het wegvallen van chemische middelen en strengere eisen.”

Steeds meer telers kiezen voor een gewasbeschermingsstrategie, waarbij middelen preventief ingezet worden om ziekten en plagen te voorkomen. “Samen met Van Iperen en Royal Brinkman hebben we een instapproef rondom de Tabakswittevlieg opgezet”, gaat Jeroen verder. “We tonen de potentie van diverse gewasbeschermingsmiddelen aan en laten zien hoe een combinatie kan werken in een strategie.”

Een bezoek aan de gewasbeschermingsdagen (3 en 8 oktober 2019) telt mee in de verlenging van de spuitlicentie. Aanmelden kan via de handelsbedrijven.