Week 24: een fleurige week in dynamische World Horti Center - World Horti Center
19.06.2018

Week 24: een fleurige week in dynamische World Horti Center

Een succesvolle FlowerTrials®, Summer Fair, open dag van Eminent Seeds en aanwezigheid op GreenTech zorgden voor veel internationale bezoekers aan het World Horti Center. 

Afgelopen week ontving het kennis- en innovatiecentrum bijna 2.000 bezoekers uit meer dan veertien landen. De voertaal was deze dagen niet Nederlands maar Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Chinees en Japans. De boodschap was duidelijk: er werden veel productinnovaties gepresenteerd.

De eerste editie van FlowerTrials® in World Horti Center was druk bezocht. Het kennis- en innovatiecentrum was vorige week de internationale hotspot van de glastuinbouw. Bezoekers uit Europa en uit landen van de rest van de wereld, waaronder:  Mexico, Australië, Zuid- Afrika, China, Japan en Iran bezochten de stands van de deelnemende FlowerTrials®-bedrijven.  Deelnemers aan de FlowerTrials waren: Schoneveld Breeding uit Twello, Van den Bos Flowerbulbs uit Naaldwijk en Queen Genetics uit Denemarken. Commercieel directeur Schoneveld Breeding, Frans-Peter Dechering: “Wij willen ons nieuwste assortiment Cyclamen, Campanula en Primula presenteren in het centrum van de glastuinbouw; dat doen wij al vele jaren tijdens de FlowerTrials®. Omdat wij ook met een stand in het World Horti Center gevestigd zijn is het een logische stap dat we hier aanwezig zijn tijdens de FlowerTrials®. We hebben de samenwerking met de andere bedrijven  als zeer positief ervaren”.

Ook Decorum was tevreden over het bezoek dat zij vorige week tijdens de Summer Fair ontvingen. De telersvereniging presenteerde zich samen met zeven andere participanten in World Horti Center. Deze jaarlijkse beurs, waar kwekers hun klanten vertellen over hun nieuwe producten, werd voor het eerst in World Horti Center georganiseerd en was vier dagen te bezoeken. Dit jaar was Hanneke Frankema, bekend van de jury van Hollands Beste Bloemenstylist, aanwezig op de Summer Fair om bloemstukken te maken met het assortiment van Decorum.

Eminent Seeds, onderdeel van de Best Fresh Group uit Poeldijk en tevens participant in World Horti Center nodigde klanten uit in het onderzoekscentrum. Daar liet Eminent de exclusieve en nieuwste rassen tomaat, paprika, chilipepers in alle kleuren, maten en vormen zien.

Vanuit de Greentech, de internationale tuinbouw techniekbeurs in RAI Amsterdam, kwamen vele buitenlandse overheidsdelegaties World Horti Center bezoeken. Een rondgang langs de onderzoekskassen, de permanente beursvloer en de productpresentaties van FlowerTrials® en Summer Fair gaven een goed beeld van de innovatieve tuinbouw van vandaag.