‘Bij BFG staan we allemaal voor elkaar klaar’ - World Horti Center
14.03.2019

‘Bij BFG staan we allemaal voor elkaar klaar’

Werken en leren bij Valstar

Maik Vieveen (19 jaar) liep stage bij Valstar, leverancier in groente en fruit. Valstar is onderdeel van Best Fresh Group (BFG), een collectief van versleveranciers en bijkomende dienstverleners.

Even voorstellen…

Maik zit in het derde jaar van zijn opleiding Logistics Engineering. Een toekomst in de tuinbouw is voor hem een bewuste keuze:
“De AGF-sector trekt mij wel. Ik woon in Schipluiden, nabij Westland, en mijn opa zat al in de komkommers. De tweede helft van 2018 liep ik stage bij Valstar Holland, waar ik een stageonderzoek uitvoerde en actief meedraaide binnen de organisatie.”

Hoe kwam je bij BFG terecht?

“Dat is wel een grappig verhaal. Ik was voorheen actief in de transportsector en stuitte vaak op pallets met stickers waar ‘Valstar’ op stond. Zo kwam ik op het idee om me in het bedrijf te verdiepen. De organisatie sprak me aan, een stageplaats leek me wel wat. Een telefoontje en een gesprek later zat ik aan mijn bureau bij BFG!”

Hoe zag je werkdag eruit?

“In de ochtend werkte ik mee op de afdeling inkoop van de Business Unit Trade voor zusteronderneming Eminent en leveranciers als Koppert Cress. Ik kocht verse producten in en communiceerde met leveranciers. Het ging om kleine partijen groente, maar toch, ik deed echt mee! Daarnaast voerde ik activiteiten uit op het gebied van supply chain en kreeg ik elke middag ruim de tijd om aan mijn stageonderzoek te werken. Ik voerde analyses uit en bracht leveranciersprestaties in kaart.

En was het ook gezellig?

“Volgens mij is Valstar een topbedrijf om te werken en te leren. Bij BFG helpen we elkaar allemaal, stagiair(e) of vaste kracht, we staan allemaal voor elkaar klaar. Het team, met name de afdeling inkoop, is jong en enthousiast. De open en eerlijke houding van mijn collega’s sprak me ontzettend aan.”

Blijf je voor BFG werken?

“Nu mijn stageperiode is afgelopen, moet ik nog anderhalf jaar studeren voordat ik mijn bachelor Logistics Engineering heb afgerond. Mijn werk op de inkoopafdeling bij Valstar heeft me gemotiveerd om het laatste jaar een minor Inkoop te volgen. Mijn stagebegeleider gaf aan dat de deur daarna altijd voor me openstaat. Ik sluit niet uit dat ik vroeg of laat weer aanklop. Voorlopig vul ik mijn vrije uurtjes weer bij een transportbedrijf, want sinds kort heb ik ook een vrachtwagenrijbewijs op zak!”

 

Benieuwd naar de young professional naast Maik op de foto? Volg Let’s Work en ontdek in het laatste deel van de BFG-serie wat de stageperiode van Emma Hage zo bijzonder maakte.  

De nieuwste stages, traineeships, afstudeeropdrachten en startersfuncties van de grootste innovatieve bedrijven uit de internationale glastuinbouwsector vind je bij ons op de website!