‘World Horti Center is een fantastisch stagebedrijf’ - World Horti Center
05.02.2020

‘World Horti Center is een fantastisch stagebedrijf’

Stagiaire Lisanne ontdekte de fijne kneepjes van eventmanagement

Lisanne de Vries (19 jaar) liep haar allereerste stage bij het kloppende hart achter de evenementen van World Horti Center: Team Events. Mede dankzij het organisatietalent van dit team, brengen jaarlijks ruim 25.000 gasten een geslaagd bezoek aan hét innovatiecentrum van de internationale glastuinbouw. Lisanne blikt terug op haar stage: “Bij dit vakgebied komt zo veel meer kijken dan je denkt, voor én achter de schermen!”

“Ik zit in het tweede jaar van de opleiding facility management aan De Haagse Hogeschool. Dat is een brede studie waarmee je alle kanten op kunt. Simpel gezegd leer je bij facility management hoe je zorgt dat werknemers binnen een organisatie alles hebben om hun werk goed te kunnen doen. Denk daarbij aan de fysieke kant, zoals voldoende werkruimte en verlichting, maar ook aan een goede werksfeer en andere sociale aspecten. Juist die sociale kant van facility management vind ik interessant. Daarom was ik blij toen World Horti Center een stageplaats evenementorganisatie aanbood. Eventmanagement en facilitymanagement hebben veel raakvlakken, dus dit leek me de perfecte plek om te ontdekken of deze richting bij me past.”

Van scholieren tot ministers

“Als stagiaire ondersteunde ik Team Events van World Horti Center bij allerlei evenementen. Van workshops voor scholieren tot ministerdelegaties uit het buitenland: elk bezoek moet tot in de puntjes geregeld worden. Ik verzorgde onder andere de bewegwijzering in het gebouw, beantwoordde vragen van gasten en sprong in waar mijn collega’s extra handen nodig hadden.

Daarnaast werkte ik mee aan het nieuwe boekingssysteem van World Horti Center. Ik voerde gegevens in en controleerde of de app en het computersysteem doen wat ze moeten doen. Voor mijn stageverslag onderzocht ik op welke manier het systeem het beste verder uitgerold kan worden en wat verbeterpunten zijn in het ontwerp. Het doel: het eventboekingsproces zo efficiënt mogelijk maken.

Juist die combinatie van achter de schermen aan het systeem werken en onder de mensen zijn bij evenementen, maakte deze stage lekker afwisselend. Bovendien kreeg ik alle vrijheid om te ontdekken hoe het innovatiecentrum in elkaar zit en wat er allemaal bij komt kijken. Als geboren Westlander is de tuinbouwbranche echt niet nieuw voor mij, toch vond ik het erg indrukwekkend om te zien wat World Horti Center hier als clubhuis van de sector heeft neergezet.”

Met open armen ontvangen

“Zo’n stage van 40 uur per week is trouwens wel even wat anders dan een paar uurtjes school. Ik ben blij dat ik hier met open armen ben ontvangen! Mijn collega’s waren vriendelijk en behulpzaam, waardoor ik geen dag met tegenzin aan de slag ging. Ik beveel World Horti Center zeker aan als stagebedrijf. Je leert hier ontzettend veel en wordt overal in meegenomen.

Gelukkig heb ik nog twee stages te gaan voordat ik afstudeer! Bij World Horti Center heb ik ervaren dat eventmanagement ontzettend leuk is en dat mijn vakgebied veel breder is dan wat ik op school leer. Tijdens mijn volgende stage wil ik daarom juist een hele andere kant van facility management onderzoeken.

Mijn advies aan andere studenten: kijk goed om je heen en ondervind zelf wat bij je past door stage te lopen. Maak gebruik van de vrijheid om meerdere richtingen uit te proberen. Er is nog zo veel meer om te ontdekken!”

Zoek jij ook een stageplaats waarin je je breed kunt oriënteren, of weet je juist al precies in welke richting je zoekt? Kijk dan op World Horti Center Jobs voor stagevacatures van de mooiste bedrijven in de tuinbouwsector.

De nieuwste stages, traineeships, afstudeeropdrachten en startersfuncties van de grootste innovatieve bedrijven uit de internationale glastuinbouwsector vind je bij ons op de website!