World Horti Center open voor Kom in de Kas - World Horti Center
23.03.2018

World Horti Center open tijdens Kom in de Kas

Na de officiële opening door  Koningin Máxima, kunnen ook de geïnteresseerden uit de omgeving een kijkje komen nemen in het belangrijkste innovatiecentrum van de internationale glastuinbouw.

World Horti Center haakt aan op het thema van Kom in de Kas 2018: ‘Een kleurrijke toekomst’ en biedt de bezoekers een uitgebreid programma aan waarin zij laat zien wat het centrum betekent voor de internationale glastuinbouw. Zo kunnen de bezoekers een kijkje nemen in de praktijklokalen en leerpleinen van MBO Westland. Deze instelling voor middelbaar beroepsonderwijs huisvest 1.200 studenten en biedt onderwijs aan in techniek, handel, secretarieel, dienstverlening en gezondheidszorg, entree, bloem, food, horti, watermanagement en business opleidingen. In de kassen van Demokwekerij Westland geven medewerkers uitleg over onderzoeken met innovatieve belichting, teeltsystemen, veredeling en gewasbescherming.

 

Titel

World Horti Center is het belangrijkste innovatiecentrum van de internationale glastuinbouwsector. Een toonaangevend platform waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. Een centrum dat jaarlijks door zo’n 25.000 internationale vakmensen bezocht zal worden.

Het bedrijfsleven, dat in het innovatiecentrum vertegenwoordigd is met een permanente stand, laat innovaties zien op het gebied van kasconstructie, energie en klimaat, nieuwe teeltmethoden, techniek en logistiek. Op de kleurrijke beursvloer van Food & Flowers vertellen de bedrijven over de innovaties op het gebied van gezondheid en welbevinden.

De open dag komt tot stand in samenwerking met Kom in de Kas Westland, maar is niet opgenomen in de busroute van deze organisatie. Word Horti Center is goed bereikbaar op de fiets. Er is maar een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers die met de auto willen komen. De deuren staan op zaterdag 7 april open van 10:00 tot 16:00 uur aan Europa 1, Naaldwijk.