Ons pand,
een duurzaam hoogstandje

World Horti Center ambieert een bijdrage te leveren aan het welzijn en welbevinden van mensen, door oplossingen te bieden voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied van waterkwaliteit, voedselvoorziening, voedselveiligheid en duurzaamheid. Dat laatste onderwerp zie je terug in onze huisvesting aan de Middel Broekweg in Naaldwijk. Het gebouw heeft een groene uitstraling doordat de buitengevel is aangekleed met beplanting en ook binnen zorgen groene wanden voor een aangenaam binnenklimaat en voor het gevoel dat je buiten bent. Bovendien is het pand toekomstbestendig gebouwd met respect voor mens en milieu.

Maar ook technisch is World Horti Center ‘groen’. Het gebouw staat bol van de duurzame toepassingen. Zo is gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen als aluminium en recyclebaar dubbel glas (HR++) en bestaat het dak uit zeer isolerend stegdoppelplaat. 

Naast de isolerende werking van stegdoppelplaat, reduceert het ook voor 40% aan licht en warmte van buitenaf, waardoor het in de zomer een aangename temperatuur blijft. Ook is het gebouw voorzien van vloerverwarming- en koeling die aangesloten zijn op een warmtepomp die voornamelijk draait op de 150.000 Watt van de zonnepanelen.

De kas met haar onderzoeksafdelingen van 6.400 m² is uitgevoerd met state-of-the-art toepassingen. Voor het telen van de gewassen in de onderzoeksafdelingen wordt hemelwater gebruikt. Klimaat gestuurde ventilatieramen zorgen voor natuurlijke ventilatie en in combinatie met schermdoek kan optimaal gebruik worden gemaakt van de weersinvloeden. De aanleg van de vier kilometer diepe aardwarmtebron Trias Westland aan de nabij gelegen Lange Broekweg zorgt in de toekomst voor de energievoorziening van het pand.

Ons pand is mede mogelijk gemaakt door:

Bekijk onze bouwpartners