Samenwerking in kennis- en innovatiecentrum - World Horti Center

Samenwerking in kennis- en innovatiecentrum

In World Horti Center zijn de meest vooruitstrevende en toonaangevende bedrijven uit de glastuinbouw vertegenwoordigd. Op de jaarrond vakbeurs bevindt zich een complete afspiegeling van techniek, toelevering, sierteelt en voedingstuinbouw. De participanten presenteren de meest recente innovaties en praten professionals uit de horti business bij zodat zij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied. En andersom, want met de feedback uit deze kennisuitwisseling komen nieuwe innovaties nog sneller tot stand. Denk aan de synergie die ontstaat als een innovatie wordt toegepast op een teeltonderzoek van Vertify (voorheen Demokwekerij Westland). Bovendien onderhouden de participanten in World Horti Center nauw contact met elkaar, waardoor ontwikkelingen in een stroomversnelling kunnen komen.

Ook is er een nauwe samenwerking met het tuinbouwgerelateerd onderwijs dat binnen World Horti Center wordt aangeboden. Ruim 1.200 MBO Westland-studenten volgen dagelijks hun lessen in het pand. De fysieke nabijheid van het bedrijfsleven stimuleert studenten en biedt beiden de kans op een mooie samenwerking.

Om als internationale sector te kunnen blijven innoveren en de voorsprong te behouden is er in World Horti Center een state of the art onderzoeksfaciliteit gebouwd. In de 40 onderzoekkassen wordt door Vertify in samenwerking met diverse kennisinstellingen onderzoek uitgevoerd. Daarbij vormt deze faciliteit de ideale leeromgeving voor studenten en cursisten vanuit de hele wereld.

Missie & visie van World Horti Center

Meer weten