Over ons

World Horti Center

De internationale glastuinbouwsector kan mondiaal een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn en welbevinden van mensen. De wereld van de glastuinbouw is internationaler dan ooit en Nederland speelt hierin een leidende rol. Continue en versnelde innovatie is van groot belang om de koploperspositie van Nederland in de wereld te behouden. World Horti Center speelt hierin een leidende rol door oplossingen te bieden voor relevante maatschappelijke thema’s zoals water, voedselvoorziening, voedselveiligheid, welbevinden en duurzaamheid.

World Horti Center is hét kennis- en innovatiecentrum van de internationale glastuinbouwsector. Een toonaangevend platform waar bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en overheid samen innoveren, verbinden, creëren en inspireren. Een centrum dat jaarlijks door zo’n 25.000 internationale vakmensen wordt bezocht: van kwekers, retailers, voedingstuinbouw, teeltbenodigdheden, kasconstructeurs, veredelingsbedrijven tot overheden. Daarnaast biedt World Horti Center een leeromgeving voor wereldwijd toptalent uit het mbo (MBO Westland), hbo (Inholland) en werkt samen met vooraanstaande kennisinstellingen. Een voorbeeld hiervan is de Greenport Hub (colleges van TU Delft en Wageningen Universiteit). Door samen te werken aan lesprogramma’s, waarbij de nadruk ligt op kennis en innovatie en internationalisering en die aansluiten op de praktijk, creëren we goede carrièrekansen, gemotiveerde vakmensen en werknemers.

World Horti Center is een unieke samensmelting van onderzoek, demonstratie en educatie. Het centrum is een samenwerking tussen Demokwekerij Westland, MBO Westland (Albeda, Lentiz, ROC Mondriaan), Greenport Food & Flower Xperience en gemeente Westland. Met deze samenwerking tussen onderwijs, overheid, onderzoek en bedrijfsleven zal tuinbouw nationaal en internationaal op een hoger niveau worden gebracht.

 

In het unieke gebouw

In World Horti Center zijn de meest vooruitstrevende en toonaangevende bedrijven uit de glastuinbouw vertegenwoordigd. Op de jaarrond vakbeurs bevindt zich een complete afspiegeling van techniek, toelevering, sierteelt en voedingstuinbouw. Onze participanten presenteren de meest recente innovaties en praten professionals uit de horti business bij zodat zij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied. En andersom, want met de feedback uit deze kennisuitwisseling komen nieuwe innovaties nog sneller tot stand. Denk aan de synergie die ontstaat als een innovatie wordt toegepast op een teeltonderzoek van Demokwekerij Westland. Bovendien onderhouden onze participanten nauw contact met elkaar waardoor ontwikkelingen in een stroomversnelling kunnen komen.

Ook is er een nauwe samenwerking met het tuinbouwgerelateerd onderwijs dat binnen World Horti Center wordt aangeboden. Ruim 1.200 MBO Westland-studenten volgen dagelijks hun lessen in het pand. De fysieke nabijheid van het bedrijfsleven stimuleert studenten en biedt beiden de kans op een mooie samenwerking.

Om als internationale sector te kunnen blijven innoveren en de voorsprong te behouden is er in World Horti Center een state of the art onderzoeksfaciliteit gebouwd. In de 40 onderzoekkassen wordt door de tuinbouwsector, samen met diverse kennisinstellingen en universiteiten onderzoek uitgevoerd. Daarbij vormt deze faciliteit de ideale leeromgeving voor studenten en cursisten vanuit de hele wereld.

content afbeelding

De initiatiefnemers van dit ambitieuze project zijn:

MBO Westland Greenport Food & Flower Xperience Demokwekerij Westland Gemeente Westland