Bedrijven willen ons leren kennen - World Horti Center
20.03.2018

Bedrijven willen ons leren kennen

‘Dit is niet een gewoon schoolgebouw,’, vertelt derdejaars student Simon Kok die sinds september 2017 met zijn klasgenoten verhuisde naar de campus.

‘’Als je even de gang oploopt of pauze hebt, kom je allerlei zakenmensen tegen. Daar zitten een hoop toffe voorbeelden bij. Je komt makkelijk met hen in gesprek, want ze willen graag van ons horen hoe we het hier vinden.”

De jonge student volgt bij MBO Westland de opleiding Business & Management. Volgens hem is de opleiding hier echt anders. ‘’Alles binnen de opleiding is gericht op de handel in het Westland, de hele keten. Stages zijn heel belangrijk geworden, dus een netwerk opbouwen is heel handig en we doen veel projecten. Als je bij je stage je best doet, helpt dat in je carrière. De bedrijven willen ons ook graag leren kennen, wij zijn de werknemers van later,” vertelt Kok heel wijs.

“Als je een stageplek wil, kun je die hier heel makkelijk vinden. Maar je moet wel willen.”

Kok zag het gebouw steeds verder ontwikkelen en vindt het heel leuk dat het nu echt klaar is. “We mogen altijd de Demokwekerij binnenstappen en ook bij de evenementen mag je bijna altijd wel naar binnen. Het is echt toegankelijk en een verzamelplek voor iedereen. Je komt interessante mensen tegen!”

De student barst van de ambitie en heeft een duidelijke visie voor zijn toekomst. “Ik wil later bij een bedrijf als Dutch Flower Group of Best Fresh Group werken, een groot en professioneel bedrijf. Ik wil kunnen groeien en hogerop komen, maar het moet wel persoonlijk blijven. Eerst ga ik verder studeren, commerciële economie. Helaas kan dat nog niet in Westland en moet ik naar Rotterdam, Den Haag of Leiden. Die opleiding

zal helaas ook veel minder op de tuinbouw gericht zijn. Wie weet komt dat ook in de toekomst nog hier, ik zou dat wel tof vinden!”

Geplaatst in Green Business Krant

Tekst: Sanne Bakker

Foto: Rolf van Koppen