Feedback van de telers voegt veel toe aan onze expertise - World Horti Center
04.12.2018

Feedback van de telers voegt veel toe aan onze expertise

De gewasbeschermingsdagen van Demokwekerij Westland in World Horti Center zijn een krachtig concept. Tijden deze dagen worden handelspartijen, fabrikanten en telers samengebracht om kennis te delen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van gewasbescherming. 

Onderzoeker Jeroen Sanders maakt, samen met de handelpartijen Van Iperen, Brinkman en Horticoop, een programma. Daar zit een plenair gedeelte in, maar ook een tour langs een aantal proeven en onderzoeken in de kasen van Demokwekerij Westland. 

“Gewasbescherming is een enorm breed onderwerp“, zegt de portief ogende Sanders als we in de horecagelegenheid in World Horti Center zitten. “Het gaat om meer zaken dan alleen de middelen. Wat tegenwoordig speelt is de vergroening van het middleenpakket, bijvoorbeeld. We zijn op zoek naar middelen waarbij de actieve stof een natuurlijke oorprong heeft, zoal een schimmel, plantextract of bacterie. Gewasbescherming staat onder druk van de retail en overheid om groener te denken, dus over de mogelijkheden praten we de teler en afnemers van de fabrikanten graag bij.“ 

Geplaatst in KAS magazine nr. 4 2018

Tekst: Matthijs van den Beukel

Foto: Glenn Mostert