Het is prachtig geworden - World Horti Center
25.10.2017

Peet van Adrichem: 'Het is prachtig geworden'

Sinds vorige week is het kantoorgedeelte van Demokwekerij Westland gevestigd in het nieuwe gebouw van World Horti Center. 

Sinds vorige week is het kantoorgedeelte van Demokwekerij Westland gevestigd in het nieuwe gebouw van World Horti Center. Er wordt hard gewerkt om de overige afdelingen in te richten. De inzet van velen wordt beloond met een prachtige nieuwe werkomgeving.

Met veel enthousiasme laat Peet van Adrichem, directeur van Demokwekerij Westland, het nieuwe gebouw zien. Hij begint in de grote kas waar 38 onderzoeksruimtes zijn gerealiseerd. “Iedere ruimte heeft zijn eigen klimaatbeheersing en is af te schermen zodat absoluut geen licht doorgelaten wordt. Deze afdeling wordt als een soort trein gerealiseerd: het hangt steeds achter elkaar. Eerst de betonvloeren, dan de panelen, de roeden, het glas en de elektriciteit. Dan gaat de schermman aan de gang en vervolgens komen de verwarming en de watergeefsystemen. Als laatste komen de teeltsystemen erin en uiteindelijk de plantjes. Begin december zal het eerste vak beschikbaar zijn. In ons oude gebouw worden alle onderzoeken afgerond; in december beginnen hier nieuwe onderzoeken te lopen.”

 

Trots

Via het grote ketelhuis, bestemd voor het gehele gebouw, wordt de weg vervolgd naar het grote ‘plein’ waar deelnemende bedrijven zich kunnen presenteren. Deze afdeling zal dienen als een dienst- en adviesplein waar mensen kunnen werken en elkaar kunnen treffen. Diverse stands zijn al ingericht en deze zien er mooi uit. Op weg naar zijn kantoor laat Peet een lichtcel zien. “Hier kunnen leerlingen van MBO Westland lichtrecepten testen met verschillende soorten verlichting. Ik had Hortilux om medewerking gevraagd en ze hebben een complete cel geplaatst. Geweldig!” De rondleiding eindigt bij een bijzonder leslokaal, beschikbaar gesteld door Demokwekerij Westland. “Dit lokaal is voor leerlingen en bedrijven uit binnen- en buitenland om met de computer alle soorten klimaatsystemen uit te testen.”

Dit artikel is het laatste in de serie ‘De bouw van World Horti Center’. Een jaar lang is het heel interessant geweest om de bouw te volgen. Het uiteindelijke resultaat mag er zijn en de trots van Peet wordt zeker gedeeld. Want trots is hij: “Het is prachtig geworden. En het is mooi om dit met al die mensen samen voor elkaar te krijgen. Iedereen is bereid om zijn schouders eronder te zetten.”

 

Geplaatst in Het Hele Westland d.d. 25 oktober 2017

Tekst en foto: Geraldine Hindriksen