Naast inspiratie door keynotes leiden de gesprekken aan tafel in meerdere gevallen direct tot boter bij de vis. Zo wordt ter plekke een plan bedacht om duizend mensen aan het werk te krijgen in een grootwinkelbedrijf, spreken directies van grote door SBB erkende leerbedrijven af om vaker in SBB-verband samen te komen om kennis te delen, en worden door de aanwezigheid van wethouders de banden in de regio stevig aangehaald.
Fantastische mix van genodigden
SBB-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming is opgetogen over de fantastische mix van op uitnodiging van SBB naar World Horti Center gekomen deelnemers, waar onderwijs en bedrijfsleven dagelijks bewijzen dat ze veel aan elkaar hebben en van elkaar leren als ze in hetzelfde pand zitten. Want, aldus Dezentjé Hamming, “student van de toekomst zijn we allemaal.”
Duurzaamheid de klas in brengen
Ondernemer, publicist en duurzaamheidsexpert Anne-Marie Rakhorst betoogt dat de circulaire economie kansen oplevert: “De transitie gaat niet zonder chaos. Als je dat maar bedenkt, krijg je juist meer rust.” Rakhorst ervaart dat jongeren vrij automatisch het onderwerp duurzaamheid zélf de klas in brengen en later, bijvoorbeeld als ze een studentbedrijf oprichten, ook in de praktijk brengen.
In een halfuurtje van Amsterdam naar Parijs
CEO Tim Houter van de Delftse startup Hardt Hyperloop vertelt dat reizen in een tunnelbuis met 700 km per uur nu echt snel dichterbij komt. Hij ziet het belang van goede vakmensen om zijn 10 duizend kilometer lange netwerk met wereldwijde vertakkingen daadwerkelijk mogelijk te maken. Het bedrijf verwacht binnen tien jaar reizigers bijvoorbeeld in een halfuurtje van Amsterdam naar Parijs te kunnen brengen.