Westland verwelkomt de wereld - World Horti Center
29.03.2019

Westland verwelkomt de wereld

Nederland exporteert jaarlijks voor meer dan 90 miljard euro aan landbouwgoederen. De glastuinbouw speelt daarbij een belangrijke rol. Onze glastuinbouw behoort tot de wereldtop dankzij de voortdurende aandacht voor innovatie en research en de krachtenbundeling binnen de sector. Een mooi voorbeeld van dit laatste is World Horti Center in Westland, dat op 7 maart officieel werd geopend door Hare Majesteit Koningin Máxima.

Bedrijven, overheden, onderzoeksinstituten en onderwijsinstellingen werken hier nauw samen om de glastuinbouw op een nog hoger plan te brengen. Daarbij gaat het niet alleen om een hogere productie en meer efficiency, maar ook om voedselveiligheid, vermindering van het water- en energiegebruik en het stimuleren van gezonder eten. Ook innovatie binnen de sierteelt heeft een belangrijke plek binnen het centrum. Het beschikt bijvoorbeeld over faciliteiten om tot twee cijfers achter de komma te bepalen hoeveel water en meststoffen een lisianthus oppikt, zodat de teeltomstandigheden daar exact op kunnen worden afgestemd.

World Horti Center is een internationale etalage voor de Nederlandse glastuinbouw. Initiatiefnemer Peet van Adrichem: “De hele wereld komt hier met eigen ogen kijken wat Nederland tuinbouwbreed te bieden heeft. Het mooie is dat je hier ook een goed overzicht hebt van hoe alles in elkaar grijpt.” Onderzoeken, werken en leren gaan in het gebouw naadloos in elkaar over: 1.200 leerlingen volgen er een MBO-opleiding.

Geplaatst in het Jaaroverzicht Koninklijk Huis 2018

© Het Koninklijk Huis