Wie in de tuinbouw werkt, is een man of vrouw van de wereld - World Horti Center
14.12.2018

Wie in de tuinbouw werkt, is een man of vrouw van de wereld

Wie aan de tuinbouw in Nederland denkt, denkt ongetwijfeld aan de oneindige hoeveelheid kassen in het oer-Hollandse Westland, Lansingerland of Aalsmeer. Maar dat de activiteiten van deze sector zich vooral in het buitenland afspelen, wordt nog weleens vergeten.

De glazen deuren schuiven open en een man - ringetje in zijn oor, donkerbruine stoppels - stapt naar binnen. Hij kijkt omhoog, laat de imposante hal op zich inwerken, en doet een stap naar voren. Achter hem in zijn kielzog, volgt een groep mannen van middelbare leeftijd, die ook nieuwsgierig om zich heen kijkt. Het is de zoveelste groep mensen die World Horti Center sinds de opening in maart eerder dit ontvangt.

Hoewel het gebouw recent haar deuren opende, wisten 23.000 bezoekers in een mum van tijd het nieuwe kennis- en innovatiecentrum in Westland te vinden. 'Elke week hebben we wel internationale delegaties over de vloer', zegt communicatie manager Rianne Vink (28) enthousiast. 'Vorige week nog was hier een groep Colombiaanse ondernemers, die graag wilde leren over de Nederlandse innovaties in de tuinbouw.'

Publicatie uit Hillenraad SUB40