RoboCrops - World Horti Center

RoboCrops: harvesting technology to feed the world

Studio RoboCrops

Automatisering en robotica nemen met de jaren toe in de glastuinbouw. Er wordt veel geëxpirimenteerd, getest met demo's en innovatieve cross-over oplossingen ontwikkeld. De innovaties en oplossingen 'Robotica' geven een beeld van de state-of-the-art tech-ontwikkelingen in de galstuinbouw. Of het nu om sensoring, robotica, data of Artificial Intelligence gaat. World Horti Center neemt een active rol in deze ontwikkelingen en is samen met InnovationQuarter, Provincie Zuid-Holland, TU Delft, Greenport West-Holland en Robohouse Delft, initiatiefnemer van RoboCrops.

RoboCrops is bedoeld om de ontwikkeling van robotica in de glastuinbouw te versnellen. Het richt zich op zowel de hardware (sensoren, robotarmen, grijpers, autonome voertuigen) als de beslissingsondersteunende software die nodig is om de robots te besturen. RoboCrops is een platform waar telers, ontwikkelaars, tech-bedrijven, start-ups en studenten elkaar ontmoeten en met elkaar de ontwikkeling van robotica in de glastuinbouw naar een hoger niveau tillen. Dat gebeurt door middel van presentaties, lezingen, matchmaking en een hackaton, waarbij diverse studententeams mogelijke oplossingen onderzoeken voor een actuele uitdaging binnen dit thema. Jaarlijks wordt er een RoboCrops event georganiseerd. Dat draait om robotica in de glastuinbouw en dan met name oogstrobots. 

Video

Jaimy (RoboHouse) en Colinda (Innovation Quarter) praten over het RoboCrops-evenement, een platform dat is ontworpen om de ontwikkeling van robots in de kas te versnellen. Waarom organiseren we dit evenement, wat gaat er gebeuren en hoe kun je meedoen?

Wil je aanwezig zijn bij RoboCrops?

Aanmelden