Rondleidingen - World Horti Center

Vanaf dinsdag 2 juni is het weer mogelijk een rondleiding te boeken door World Horti Center. Om uw veiligheid te waarborgen is dit mogelijk in groepen van max. 5 personen. Op deze manier is het haalbaar om aan de 1,5-meter afstand te kunnen voldoen en nog steeds de rondleiding optimaal te kunnen volgen. Bekijk hier onze maatregelen voor een veilig bezoek. 

HortiXperience - World Horti Center

content afbeelding

Tijdens een rondleiding door World Horti Center wordt u door een HortiXpert meegenomen door alle facetten van- en hypermoderne ontwikkelingen in de sector. De rondleiding door het kennis- en innovatiecentrum is een ware HortiXperience. U bezoekt het high-tech onderzoekscentrum met 38 verschillende teeltafdelingen, u wordt meegenomen langs de innovaties van meer dan 120 toonaangevende glastuinbouwbedrijven én u mag ook een kijkje nemen bij MBO Westland waar onderwijs en bedrijfsleven samen komen. 

De kosten bedragen €300 (max. 5 deelnemers)

Online Tour - World Horti Center

content afbeelding

Tijdens een Online Tour neemt een HortiXpert de online bezoekers mee in de innovatieve en duurzame wereld van de glastuinbouw. Onze experts beschikken over een brede expertise en ervaring binnen de glastuinbouw en bespreken wekelijks een ander innovatief topic. Tijdens de Online Tour is er ruimte voor interactie en is het mogelijk om vragen te stellen aan de HortiXpert. De Online Tour vindt elke vrijdag plaats op vrijdagen van 15.00 - 16.00 uur CET. 

De kosten bedragen €25,- per deelnemer

Veredeling - TomatoWorld & World Horti Center

content afbeelding

Alles begin bij het zaadje. De Nederlandse glastuinbouwsector is befaamd om de duurzame productiemethode, maar u wist waarschijnlijk niet dat bijna een kwart van alle groentezaden afkomstig is van Nederlandse veredelingsbedrijven? Veredeling is de kiem van de sector. Zonder de kwalitatief hoogwaardige zaden zouden de Nederlandse telers niet in staat zijn om de mooie, gezonde producten te telen.

De tour veredeling start in Tomatoworld waar u zich allereerst bewust wordt van de uitdagingen waar we mondiaal voor staan in de voorziening van gezond en veilig voedsel. Een specialist neemt u mee in de wereld van zaad tot tomaat. U maakt kennis met de wereldspelers op het gebied van groenteverdeling en wordt zich bewust van de grote waarde die zij hebben. Tijdens een bezoek aan de kas met meer dan 80 verschillende tomatensoorten ervaart u hoe de teler de hoogwaardige zaden laat uitgroeien tot planten met een hoge opbrengst per vierkante meter.

Na het bezoek aan Tomatoworld maakt u een transfer naar het World Horti Center. Hier komt u terecht in de high-tech omgeving van de Nederlandse glastuinbouwsector. Meer dan 120 toonaangevende bedrijven uit de sector presenteren op een permanente beursvloer hun nieuwste innovaties, onder andere op het gebied van veredeling en vermeerdering. Ook alle andere innovatieve en duurzame oplossingen in het proces van zaad tot consument worden besproken door de HortiXpert. De rondleiding gaat ook langs het onderwijs gedeelte van het kennis- en innovatiecentrum, waar talent van de toekomst samenkomt met bedrijfsleven. De rondleiding wordt afgesloten in het onderzoekscentrum, waar in 38 verschillende afdelingen onderzoek gedaan wordt op het gebied van onder andere klimaat, watergift, belichting, gewasbescherming en teeltsystemen om effecten te toetsen op gewasniveau.

De kosten bedragen €600 (max. 5 deelnemers)

TASTE & FEEL - World Horti Center & TomatoWorld

content afbeelding

De tour TASTE & FEEL staat in het teken van proeven en beleven. Tijdens een rondleiding door World Horti Center worden vakbezoekers door een HortiXpert meegenomen door alle facetten van en hypermoderne ontwikkelingen in de sector. De rondleiding door het kennis- en innovatiecentrum is een ware HortiXperience; er wordt er een bezoek gebracht aan het high-tech onderzoekscentrum, u wordt meegenomen langs de vele innovaties die gedemonstreerd worden in meer dan 120 stands van toonaangevende glastuinbouwbedrijven én ook mag men een kijkje nemen bij MBO Westland waar onderwijs en bedrijfsleven samen komen. 

Na dit bezoek maakt u een transfer van 5 minuten naar Tomatoworld: een echte beleving waar u de kas met meer dan 80 verschillende tomatenrassen bezoekt. Een specialist vertelt u hoe innovatief de Nederlandse telers hun producten kweken. U ziet hommels hun werk doen en u voelt het aangename klimaat waarin de tomatenplanten groeien. Als al uw vragen over de teelt zijn beantwoord komt u in de “snoepwinkel” van tomaten. Hier volgt uitleg over de karakteristieken van de verschillende rassen en mag u zelf proeven welke tomaat uw voorkeur heeft.

De kosten bedragen €600 (max. 5 deelnemers)

Extended HortiXperience - Westland

content afbeelding

Hoe kan het dat Nederland - als klein land - het op een na grootste exporterende land van voedsel is? Wat maakt onze sector zo innovatief? Welke ontwikkelingen hebben we doorgemaakt wat ons naar het hoogste niveau heeft getild? Het zijn vragen die beantwoord worden tijdens een op maat gemaakte extended tour. Zowel in World Horti Center als bij verschillende glastuinbouwbedrijven in de omgeving, laten professionals zien hoe bedrijven slim omgaan met actuele hoofdthema's zoals water, duurzaamheid, energietransitie en milieubelasting.

In een op maat gemaakte tour door de omgeving die 100% op de wensen van de delegatie wordt opgesteld, nemen we u meer door verschillende onderdelen van onze sector. Op basis van uw wensen stelt World Horti Center een interessant programma op waar de relevante thema's voor de delegatie aan bod komen. World Horti Center verzorgt de extended tours van A tot Z. Zo kunnen we een dag(deel) of meerdaagse tour organiseren, naast het programma kunnen we ook catering en vervoer verzorgen. Extended tours zijn altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijs op aanvraag. 

Alle rondleidingen zijn uitsluitend op afspraak, neem contact met ons op voor meer informatie en het boeken van een van onderstaande rondleidingen.

Wilt u een rondleiding?

Neem contact met ons op