VIDEO: Sterk tegen meeldauw - World Horti Center
06.10.2020

VIDEO: Sterk tegen meeldauw

Vanuit het onderzoekscentrum van World Horti Center geeft HortiPro een update over veelbelovende proeven met biopesticiden tegen meeldauw.

Nu de dagen korter worden krijgen telers te maken met een toenemende druk van echte meeldauw, aldus HortiPro. In World Horti Center lopen diverse proeven en demo’s naar gewasbescherming tegen deze schimmels. Proeven met het middel Armurox, de bio-fungicide AQ10 en de combinatie van beide lieten het afgelopen teeltseizoen positieve effecten zien.

Meeldauw

Echte meeldauw is een verzamelnaam voor een groep schimmels die zichtbaar wordt als witte pluisvorming in het gewas. Deze schimmels - die leven van organisch materiaal - infecteren de plant door binnen te dringen via de huidmondjes. Soms is telen met resistente gewassen geen optie of helpen preventiemaatregelen tegen meeldauw onvoldoende. Uit dit onderzoek blijkt dat telers aantasting door de schimmels dan effectief kunnen verminderen met behulp van bovengenoemde producten.

Meer weten over de gewasbeschermingsproeven tegen meeldauw? Via onderstaande button lees je een artikel over het onderzoek op Goedemorgen Paprika.