Opleidingen

World Horti Center is een ontmoetingsplaats voor werkgevers en toekomstige werknemers. Hier leggen studenten (internationale) contacten en daarmee de basis voor hun verdere loopbaan.

De bedrijven in World Horti Center ontwikkelen samen met onderwijsinstellingen lesprogramma's die aansluiten bij de praktijk. Door het web aan samenwerkingsverbanden ontstaat een broedplaats voor talent waar regionale maar ook internationale studenten intensief en hoogwaardig worden opgeleid en begeleid. Bedrijfsleven en onderwijs creëren zo samen de basis voor de ideale horti business carrière.

MBO Westland biedt al haar onderwijs aan in World Horti Center. Met opleidingen in handel, zakelijke dienstverlening, techniek, groen, zorg en food spelen ze in op de wensen uit het bedrijfsleven.

Hogeschool Inholland biedt meerdere opleidingen aan binnen World Horti Center. Zoals de tweejarige Associate Degree Tuinbouwmanagement opleiding, in samenwerking met Lentiz Onderwijsgroep. Samen met de vierjarige hbo-opleiding Tuinbouw & Agribusiness, die ook als flexibele deeltijdopleiding te volgen is, betekent dit een doorlopende mbo-hbo leerlijn binnen World Horti Center. Sinds kort biedt Inholland ook een leergang voor werkende professionals aan in World Horti Center: Smart Horticulture. Meer informatie over deze leergang. Daarnaast start in november de cursus Teeltexpert voor professionals binnen de tuinbouwsector.

Universitaire Greenport Hub HBO opleidingen MBO opleidingen