Cursussen

Het trainen en opleiden van (toekomstige) medewerkers is belangrijk voor je organisatie. Cursussen die aansluiten bij de sector zijn hierbij van belang, zeker voor toekomstige medewerkers die hier nog geen ervaring in hebben. Een cursus die we hiervoor aanbieden is IntoTuinbouw, dé onboarding cursus voor de glastuinbouwsector. Deze cursus van een week is speciaal gericht op mensen die in de tuinbouw (gaan) werken, maar de sector niet kennen. De inhoud van de cursus wordt verzorgd door onze partner HortiTech. Meer weten? Je leest het hieronder.

Home / Studeren / Cursussen

IntoTuinbouw

Welkom in de wondere wereld van de tuinbouw!

Als nieuwkomer in de tuinbouwsector kan het allemaal wat overweldigend zijn, de terminologie, verschillende technieken, soorten bedrijven en processen. Want wat is opkweek nu eigenlijk, hoe gaat veredeling precies in z’n werk en wat is die druppelaar waar je collega het steeds over heeft? Of je nu bij een toeleverancier, de bloemenveiling of een kweker werkt of gaat werken, de Nederlandse tuinbouw is een complex geheel.

Met de IntoTuinbouw onboarding cursus word je in één week tijd ondergedompeld in de wondere wereld van de tuinbouw. De cursus is speciaal gericht op mensen die in de tuinbouwsector (gaan) werken, maar de sector niet kennen. Het startpunt van deze cursus is het clubhuis van de tuinbouwsector: World Horti Center in Naaldwijk. Hier start de week met een introductie en passeren iedere ochtend interessante thema’s de revue, denk hierbij aan kassenbouw, veredeling, plantfysiologie, klimaatbeheersing, ketenmanagement, coöperaties en marketing. In de middagen vertrekt de groep vanuit het clubhuis naar verschillende locaties, dit is een greep uit de hiernaast getoonde bedrijven. Je sluit de week met elkaar af met een gezellige vrijdagmiddagborrel in Westlandse stijl.

Data 2024

13 t/m 17 mei
30 september t/m 4 oktober
25 t/m 29 november

Praktische informatie & kosten

Tijd: 08.00 – 17.00 uur
Duur: vijf dagen (één werkweek)
Locatie: World Horti Center

Kosten: €1.950,- exclusief BTW. Dit bedrag is inclusief studiemateriaal en catering, waaronder koffie/thee, lunch en een borrel op vrijdag.

Deelnemen? Aanmelden doe je via de knop hieronder. Na het invullen van het inschrijfformulier nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Let op: er is plek voor maximaal 8 deelnemers per keer, vol is vol! Vragen over IntoTuinbouw? Stuur gerust een e-mail naar training@worldhorticenter.nl.

Deelnemende bedrijven en locaties

Royal FloraHolland
Gemeente Westland
LetsGrow.com
WPS
De Bakker Westland
Inholland
Zentoo LMC
Ridder
Van der Knaap
Certhon
Axia
Metazet Formflex
Partners Plant Empowerment
Rijkzwaan
Priva
Westlands Museum
SV.CO
HortiTech
Dutch Greenhouse Delta
Kenlog
Westland Horti Tours
Koppert Cress
Hoogendoorn
Vertify
BioBest
KUBO
Koppert Biological
Royal Brinkman
Tomato World
AVAG / Hortivation
Beekenkamp
ABC Logistics
HortiHeroes
PDI
Glastuinbouw Nederland
Wageningen University & Research

IntoTuinbouw impressie