HBO opleidingen

World Horti Center werkt nauw samen met verschillende onderwijsinstanties. Zo ook met Inholland Delft. Deze hogeschool heeft onder andere een kantoor in World Horti Center, voert met studenten Tuinbouw & Agribusiness onderzoek uit bij Vertify en is onderdeel van de Learning Community. Lees hieronder meer over de tuinbouwgerelateerde opleidingen die ze aanbieden.

Home / Studeren / HBO opleidingen

Opleiding: Tuinbouw & Agribusiness

Bij de opleiding Tuinbouw & Agribusiness richt je je op productontwikkeling van a tot z. Dat start bij de vraag van consumenten: waar hebben zij behoefte aan, wat zijn de trends in de markt? Het antwoord is een passend product dat daarna succesvol geproduceerd moet worden. Tot slot sta je stil bij het vermarkten van dat product. Met een mix van theorie en heel veel praktijk leer je de sector van binnenuit kennen en ontdek je jouw rol en vaardigheden. Zo groei je in vier jaar uit tot een professional!

Studievormen

Theorie
Wil je een vak leren, dan begint het bij de theorie. Je volgt hoorcolleges en doet mee aan werkcolleges. De link met de praktijk is altijd aanwezig, zeker in gastcolleges van professionals uit de sector.
Projecten
Theorie komt extra tot leven in projecten met praktijkopdrachten. Vaak zijn het echte projecten rechtstreeks uit het werkveld.
Praktijk
Buiten, daar gebeurt het. Je oefent je vaardigheden met trainingen, praktijkopdrachten in groepjes en je gaat op excursie. Natuurlijk staat de opleiding ook bol van de stageprojecten in het derde en vierde jaar.
Onderzoek
Je vaardigheden als onderzoeker horen bij je kwaliteiten als toekomstig professional in de tuinbouw. Vooral als je je wilt specialiseren in de ontwikkeling van nieuwe producten.

Externe locaties

Als student Tuinbouw ga je ook in de praktijk aan de slag op externe locaties, zoals World Horti Center en TomatoWorld.

Deze opleiding wordt ook in een deeltijd variant aangeboden, check hiervoor de website van Inholland Delft.

Opleiding: Associate degree Tuinbouwmanagemen

De Associate degree Tuinbouwmanagement is een praktijkgerichte opleiding. In twee jaar tijd word je klaargestoomd voor een functie in het middenmanagement. Je volgt hiervoor een voltijdprogramma.

Vier fasen

Elk studiejaar is opgebouwd uit vier perioden van tien weken. In elke periode krijg je een mix van algemene en thematische vakken. De thematische vakken gaan in op de vier fasen waarin je producten in de tuinbouw ontwikkelt:

Vraag onderzoeken
Ga met marktonderzoek na waar de consumenten, bedrijven of de sector en de maatschappij in het algemeen behoefte aan heeft.
Product ontwikkelen
Hoe kun je aansluiten op de actuele vraag in de markt? Ontwikkel of verbeter een ras door bijvoorbeeld onderzoek, genetica en toegepaste biologie. En stel jezelf de vraag: hoe gaan we met dit product geld verdienen?
Produceren
Heb je een nieuw product, zet dan de productie op. Hier doe je een beroep op je teeltkennis en ondernemerschap.
Vermarkten
Hoe bied je het nieuwe product aan aan consumenten en bedrijven? Nu is het tijd voor slimme marketing, ketenkennis, export en logistiek.

Studievormen

  • Je volgt hoorcolleges en doet mee aan werkcolleges. De link met de praktijk is altijd aanwezig, zeker in gastcolleges van professionals uit de sector.
  • Theorie komt extra tot leven in projecten met praktijkopdrachten. Vaak zijn het echte projecten rechtstreeks uit het werkveld.
  • Buiten, daar gebeurt het. Je oefent je vaardigheden met practica, trainingen, praktijkopdrachten in groepjes en je gaat op excursie. Het tweede studiejaar staat in het teken van je stage.
  • Je vaardigheden als onderzoeker horen bij je kwaliteiten als toekomstig professional in de tuinbouw. Vooral als je je wilt specialiseren in de ontwikkeling van nieuwe producten.

Locatie

Je volgt je colleges grotendeels op Hogeschool Inholland Delft, onze kleinschalige locatie met meerdere ‘groene’ opleidingen. Voor een deel studeer je ook op een spiksplinternieuwe locatie: World Horti Center. Hier, in het kloppend hart van het Westland, kom je terecht op een inspirerende ontmoetingsplaats voor bedrijven en onderzoekers in de tuinbouwsector. Je kunt er onder deskundige leiding aan de slag in onderzoekskassen en foodlaboratoria.

Naast bovenstaande opleidingen biedt Inholland Delft nog 5 andere opleidingen: Aeronautical Engineering, Dier in de Duurzame Samenleving, Food Commerce & Technology, Landscape & Environment Management en Luchtvaarttechnologie. Meer weten over één van de tuinbouwgerelateerde opleidingen of een andere opleiding?

Check het bij Inholland Delft