I-Grow Inside: Groeistrategieën: impact van private equity op tuinbouw

Het volgende I-Grow Inside webinar komt eraan. Op dinsdag 16 april duikt een panel van experts in het onderwerp ‘buitenlandse investeringen en private equity in de tuinbouw’. Deelname aan het webinar is gratis en kan zowel fysiek als online. Tot dan!

Home / Nieuws / I-Grow Inside: Groeistrategieën: impact van private equity op tuinbouw

Op dinsdag 16 april organiseert World Horti Center het zevende I-Grow Inside webinar. Tijdens het webinar duikt een panel van professionals in het onderwerp ‘buitenlandse investeringen en private equity in de tuinbouw’. De afgelopen jaren is het aantal particuliere investeringen in de tuinbouwsector toegenomen. Wat betekent dit voor de sector? Wat zijn de voordelen en de risico’s die aan deze beleggingen zijn verbonden? Het panel deelt hun visie op dit onderwerp en gaat hierbij ook in gesprek met het publiek. I-Grow Inside is online te volgen of als live publiek bij te wonen in World Horti Center.

Wat maakt tuinbouw zo aantrekkelijk voor private investeerders?

De wereldbevolking blijft de komende decennia flink doorgroeien. Door deze groeiende bevolking is er steeds minder oppervlak beschikbaar voor bijvoorbeeld landbouw. Terwijl het aantal monden dat gevoed moet worden juist groeit, dit brengt een voedselvraagstuk met zich mee. Daarom is het noodzakelijk onze beschikbare ruimte beter te benutten, hightech kassen kunnen een bijdrage leveren aan de oplossing. De komende jaren wordt een mondiale uitbreiding van het glastuinbouwareaal met minimaal 25.000 hectare verwacht.

Deze investeringen vanuit private investeerders brengen verschillende voordelen met zich mee, zo kan een bedrijf bijvoorbeeld door ontwikkelen en verder professionaliseren. Bovendien biedt een investering, vooral van een buitenlandse investeerder, toegang tot andere markten.

Het panel

We zijn blij mede te delen dat gewaardeerde experts op het gebied van de tuinbouw en private equity onderdeel zijn van het panel tijdens dit webinar. Hun uiteenlopende achtergronden en uitgebreide ervaring maken hen waardevolle bijdragers aan de discussie.

  • Maarten Hermus, Senior Zone Manager Horticulture & Food bij Innovation Quarter. Maarten deed onderzoek naar (internationale) schuldfinanciering in de sector.
  • Wilco Schoonderbeek, Director Investments at Horticoop. Horticoop investeert in bedrijven als Blue Radix en Lumiforte.
  • Franc Bogovic, COO & Vice-Chairman of the executive committee bij Finance & Invest Brussels. Franc is gespecialiseerd in het investeren in start-ups en scale-ups.

Wanneer & waar

Het I-Grow Inside webinar op 16 april is live te zien in World Horti Center, Europa 1 in Naaldwijk. Het evenement begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Het webinar is online te zien van 14.30 uur tot 15.30 uur. Het webinar wordt mogelijk gemaakt door FarmTech Society. Dankzij deze partner is deelname aan het webinar geheel gratis. Wil je fysiek of online aanwezig zijn? Meld jezelf dan aan via de knop hieronder.

I-Grow pavilion

De I-Grow Inside webinar serie is onderdeel van het I-Grow Paviljoen in World Horti Center. Dit paviljoen is opgezet om de ontwikkeling en voordelen van hightech telen in kassen en indoor farms te laten zien. Veel bezoekers hebben zich al laten inspireren door dit paviljoen, van studenten tot presidenten en investeerders tot beleidsmakers. Het I-Grow Paviljoen is een samenwerkingsverband tussen World Horti Center en verschillende toonaangevende bedrijven op het gebied van binnenteelt. Samen willen zij het hele verhaal van de mogelijkheden van CEA vertellen alsmede samenwerking en uitwisseling van ideeën stimuleren.

Registratie

Dit kan via de knop hieronder.