Shimadzu

Shimadzu is een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van analytische instrumenten. Hun systemen zijn essentiële hulpmiddelen voor consumenten- en productveiligheid in vrijwel alle industriële segmenten. Sinds de oprichting in 1875 staat Shimadzu in dienst van de wetenschap en zorgt voor nauwkeurige, betrouwbare analyses op het gebied van geneeskunde, chemie, farmacie, voeding en milieu. In de Verenigde Staten heeft Shimadzu voorop gelopen bij de samenwerking met cannabis testlaboratoria en daarbij een uitgebreid inzicht gekregen in de vereisten van deze ontwikkelende industrie.
Terwijl de markt voor medicinale cannabis blijft groeien, zullen analytische tests ervoor zorgen dat consumenten nauwkeurig geanalyseerde producten ontvangen die vrij zijn van besmetting.
Shimadzu staat klaar om deze analyses te ondersteunen met een volledig pakket aan analytische instrumenten en wetenschappelijk bewezen methoden. Van nauwkeurige potency testing en terpene profiling tot contaminatietests op pesticiden, residual solvents, zware metalen en mycotoxines. Shimadzu biedt schaalbare oplossingen om aan de veranderende eisen te voldoen. Een deskundig team van wetenschappers staat klaar om testlaboratoria te helpen slagen en assisteert bij de ontwikkeling van methoden, instrument training en onderhoud om ervoor te zorgen dat alle systemen op een uitzonderlijk niveau functioneren.