Bedrijven presenteren zich tijdens stage- en netwerkmarkt

14 december in World Horti Center in samenwerking met MBO Westland en WestlandseStages.

Home / Nieuws / Bedrijven presenteren zich tijdens stage- en netwerkmarkt

MBO Westland, World Horti Center en WestlandseStages organiseren op 14 december van 14.00 tot 17.00 uur een stage- en netwerkmarkt. Docent Jacob Jan van der Marel vertelt: “Voor zowel bedrijven als studenten is het een unieke gelegenheid elkaar te ontmoeten op een laagdrempelige manier“. De markt wordt bezocht door ruim 200 studenten van MBO Westland waar zij de kans krijgen ruim 40 bedrijven te ontmoeten. Andere studenten uit de regio zijn tevens welkom een bezoek te brengen aan de markt.

 

Over de stage- en netwerkmarkt
Vijf jaar geleden opende MBO Westland haar deuren in World Horti Center met als doel relevante opleidingen voor studenten aan te bieden die aansluiten op de vraag van uit de omgeving. Studenten lopen nu al vaak stage bij Westlandse (leerwerk)bedrijven. Vaak weten studenten zelf een stagebedrijf te vinden maar volgens van der Marel biedt deze markt de mogelijkheid het netwerk van studenten en bedrijven verder uit te breiden: “We merken dat bedrijven enthousiast zijn over de stagemarkt. Bedrijven investeren graag in toekomstig ambitieus personeel en krijgen de kans hun bedrijf te pitchen op het podium in World Horti Center. De ruim 200 studenten die we verwachten kunnen in 1 klap kennismaken met ruim 40 verschillende bedrijven uit de regio.”

Bewustwording van mogelijkheden
Van der Marel benadrukt wat deze stage- en netwerkmarkt zo uniek maakt: “Zowel eerste-, tweede- als derdejaars mbo-studenten maken kennis met allerlei verschillende bedrijven. We werken nu al nauw samen met het bedrijfsleven in de regio. Dit kunnen zowel groene bedrijven zijn zoals kwekers en handelsbedrijven of bijvoorbeeld bedrijven die actief zijn in de e-commerce of marketing. Door deze stagemarkt worden onze studenten zich meer bewust van welke mogelijkheden er bijvoorbeeld in de groene sector zijn waar ze eerst niet aan gedacht hadden. Of in een andere sector natuurlijk!” Wat de markt tevens uniek maakt is de nauwe samenwerking met WestlandseStages, dit is het grootste stageportaal in de regio. Luc Doorewaard van WestlandseBanen over de samenwerking: “Eerder dit jaar hebben we ons nieuwe platform WestlandseStages gelanceerd, dit maakt het zoeken naar een stage in de regio een stuk gemakkelijker. Voor ons is de samenwerking met MBO Westland en World Horti Center een mooie stap waarbij alles samenkomt in een eerste fysieke markt’’.

 

Datum: Donderdag 14 december 2023, 14.00-17.00 uur
Locatie: World Horti Center, Europa 1, Naaldwijk.